Thursday, 31 July 2014

FAQ: Phytocol-ST Shaklee.

Lebih dari 6 juta rakyat Malaysia mempunyai paras kolestrol yang tinggi. Adakah anda salah seorang darinya? 

Makanan berlemak adalah punca kolestrol tinggi dan kolestrol tinggi adalah punca kepada penyakit jantung dan serangan strok. Dan anda pun tahu kos rawatan untuk penyakit tersebut kan? Masalah ini bukan hanya pada mereka yang berbadan "sasa" sahaja ye, yang kurus melidi tu kadangkala lebih tinggi kadar kolestrolnya.

Saya percaya, ramai yang mengalami masalah kolestrol tinggi cuma masih ada yang memandang ringan dengan masalah ini. Jangan sampai terlambat, cegahlah sebelum parah.

Penyakit jantung koronari dan strok yang berpunca dari kolesterol adalah pembunuh diam. Ia tidak memberi sebarang tanda dan amaran sebelum menyerang. Anda boleh mencegah dan mengatasinya. Tiada yang lebih berharga dari nilai kesihatan anda... 

Apa itu Phytocol-ST?
Phytocol-ST ialah suplemen anti-kolesterol yang mengandungi phytosterols iaitu sebatian sterol dan stanol dari tumbuh-tumbuhan yang serupa dengan kolesterol. Sterol tumbuhan telah terbukti mampu menurunkan paras kolesterol dalam darah seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung koronari dan strok termasuk masalah tekanan darah tinggi, penyakit hati dan masalah kesuburan.

Bagaimana Phytocol-ST berfungsi?Phytosterols (molekul hijau) akan membentuk lapisan disekeliling kolesterol (molekul kuning) lalumenghalangnya dari menyerap kedalam salur darah. Kolesterol yang tidak diserap ke salur darah akan disingkirkan dari tubuh.

Oleh itu, apabila kolesterol dalam salur darah berkurangan, paras kolesterol akan menurun dan penyakit seperti penyakit jantung koronari dan strok dapat dicegah. Masalah kegemukan akibat kolesterol juga dapat diatasi.

Ini adalah cara untuk mencegah masalah kolesterol secara semulajadi yang paling selamat.


Berapakah dos pyhtosterols yang disarankan?
Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) menyarankan pengambilan 2,000mg phytosterols kedalam diet harian bagi merendahkan paras kolesterol secara semulajadi.Berapakah dos pyhtosterols yang disediakan oleh Phytocol-ST Shaklee?
Phytocol-ST membekalkan 2,000mg phytosterols setiap hari.Adakah Phytocol-ST halal dan mempunyai kelulusan KKM?
Ya.


Adakah Phtocol-ST mempunyai perasa dan pewarna tiruan?
Tidak.


Adakah Phytocol-ST Shaklee bebas gluten?
Ya, Phytocol -ST Shaklee bebas gluten.Bolehkah saya mengambil makanan lain bagi menggantikan Phytocol-ST?
Boleh. Untuk mendapatkan sejumlah 2,000mg phytosterols yang sama dengan Phytocol-ST setiap hari anda perlu mengambil :
♣  200 lobak merah
♣  70 keping roti gandum
♣  425 biji tomato 
Jika anda tidak berupaya berbuat demikian , dapatkanlah Phytocol-ST Shaklee hari ini untuk menurunkan paras kolestrol anda secara semulajadi.
Hubungi saya, Pengedar Sah Shaklee anda untuk maklumat lanjut.

Ainur.
012-3960516

No comments:

Post a Comment