Thursday, 14 August 2014

Shaklee Tidak Sesuai Untuk Anda

Entri petang ini, nak share beberapa vitamin Shaklee yang tidak sesuai untuk sesetengah golongan pesakit. Jangan salah makan naa.. Rujuk pada pengedar anda dahulu.

Sila elakkan vitamin berikut untuk masalah di bawah :

  1. SLE tidak boleh mengambil Alfalfa kerana ianya akan mengaktifkan sistem imun badan pesakit. Vitamin yang mengandungi Alfalfa adalah Vitalea, Alfalfa, Herblax.
  2. Ibu yang mempunyai bayi g6pd tidak boleh mengambil Alfalfa kerana Alfalfa kaya dengan vitamin K. Bayi g6pd tidak boleh mengambil vitamin K. G6pd adalah gangguan pada enzim g6pd (enzim dalam darah).
  3. Pesakit thalasemia tidak boleh mengambil Vitalea kerana ianya mengandungi iron. Iron yang berlebihan dalam badan akan menjejaskan fungsi organ-organ seperti jantung , hati dan kelenjar endokrin dan ia akan mendatangkan kesan buruk terhadap pesakit.
  4. SLE tidak boleh mengambil Nutriferon. Nutriferon adalah supplement untuk meningkatkan sistem imun badan. Pesakit SLE sudah sedia ada mempunyai sistem imun badan yang aktif. Pengambilan Nutriferon akan menjadikan imun pesakit bertambah-tambah aktif.
  5. Untuk pesakit thyroid, pastikan anda tahu jenis thyroid yang dialami sama ada hyper-thyroid atau hypo-thyroid. Thyroid berkait rapat dengan kandungan iodine di dalam badan. Untuk hyper-thyroid, mereka perlu elakkan mengambil Vitalea kerana mempunyai Iodine. Hyper-tyroid perlu memberhentikan segala pengambilan Iodine.

Sila dapatkan konsultansi dari pengedar anda sebelum anda consume sesuatu vitamin. 

Setiap pembelian dari kami, anda layak mendapatkan konsultansi secara percuma dan berterusan. 

Anda mempunyai sebarang kemusykilan?

Hubungi :

Nama : Ainur
Telefon : 012-3960516
Emel : ainur.azura@yahoo.com

No comments:

Post a Comment