Wednesday, 27 August 2014

Vitamin E terbaik.

Dengan lambakan vitamin-vitamin di pasaran sekarang, saya pasti tidak menjadi masalah untuk anda mencari Vitamin E kan? 

Tetapi adakah anda pasti itu yang terbaik?

Ok, di sini saya ingin kongsikan beberapa guidelines untuk anda dari Dr Bruce Miller.

  1. Pilih Vitamin E yang bersumber semulajadi. Anda boleh semak pada label botol vitamin anda.  d-alpha-tocopherol adalah dari sumber semulajadi tetapi sekiranya ia tertulis dl-alpha-tocopherol , ia adalah jenis sintetik. Hati-hati ya kerana menurut kajian pada Oktober 2011, Journal of the America Medical Association, penggunaan vitamin E jenis sintetik meningkatkan risiko kanser prostat di kalangan lelaki sebanyak 17%. 
  2. Cari perkataan mixed tocopherol dalam label kerana ini menunjukkan campuran baik antara alpha-tocopherol dengan lain-lain tocopherol yang wujud dalam alam semulajadi.
  3. Pilih vitamin E yang beserta Selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum. Tanpa Selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka masa panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.
Haaa... Balik ni pi check label vitamin E anda ya. Ini tidak memihak kepada mana-mana jenama vitamin tau. Jika semua yang tersenarai di atas ada di label vitamin anda, maknanya ia selamat dan semulajadi. Jika tiada, sila tukar kepada jenama lain.

Pentingnya kita untuk mengambil vitamin E yang semulajadi adalah kerana ia lebih mudah diserap oleh badan.

Vitamin E saya? Sudah tentu jenama Shaklee kerana ia memenuhi semua guidelines di atas. Makan tanpa risau dan tanpa waswas. 


Ingin sebotol untuk anda ?
Hubungi saya. Dengan setiap pembelian, anda akan diberikan konsultansi secara PERCUMA dan BERTERUSAN.

Nama : Ainur
No. Telefon : 012-3960516
Emel : ainur.azura@yahoo.com

No comments:

Post a Comment