Monday, 8 December 2014

Kenapa saya tak kurus selepas ambil set kurus?

Ada beberapa customer mengadu tiada sebarang perubahan selepas mengambil cadangan Set Kurus Shaklee. Kenapa? 
Pernah tak anda tanya semula soalan itu kepada diri anda sendiri? Kenapa orang lain boleh kurus tapi bukan aku?

Saya suka beri ingatan kepada customer yang sedang consume Set Kurus ini untuk disiplin kan diri. Bukan bermakna anda boleh makan sesuka hati bila da ambil supplement-supplement yang ada dalam cadangan Set Kurus ini ya. 

Saya nak beri beberapa tips untuk anda ikut sepanjang mengambil Set Kurus ini.

Sila elakkan :
  1. Air berkarbonat - kandungan gula tinggi dik non oiii.. Gula menggemukkan. Lagi satu, kang kurus sebab lain pulak.
  2. Air bercaffein - Caffein ni bukan patut dielakkan dengan ubat je malah supplement pun kene jauhkan sebab ia menepukan lemak-lemak anda.
  3. Makan di tengah malam - kalau boleh ambil makan malam sebelum jam 7.

Penting :
  1. Water intake yang mencukupi -  Air ni fuel untuk bakar lemak. Anda perlu 3liter sehari atau buat kira-kira ni --> 25kg = 1liter. So kalau anda 50kg, badan anda perlukan 2liter air sehari.
  2. Sarapan pagi - jangan skip sarapan pagi anda ya. Penting untuk permulaan hari anda.
  3. Kawal pemakanan - kene kawal kalori. Boleh ambil nasi tapi 1 kali sehari. Lebihkan buah-buahan dan sayuran hijau kerana serat bantu lancarkan pembuangan.
  4. Senaman - penting ni untuk upkan kerja jantung dan muscle. Kalau muscle lemah je lambatlah nak membakar. 
  5. Makan supplement mengikut jadual yang diberi - jangan ikut suka. Nanti result sedih. Jangan malu-malu untuk bertanya pada pengedar anda.
  6. Detox usus anda sebelum mengambil sebarang supplement - ia penting untuk memaksimumkan penyerapan supplement ke dalam badan anda.
  7. Konsisten - kenapa saya highlight? Sebab result yang anda terima adalah berbeza-beza. Ada yang 3 bulan da nampak result. Ada yang 6 bulan baru dapat result. Ini kerana Shaklee adalah supplement, bukan ubat. Ia bertindak mengikut hormon seseorang. Jika baru sebulan ambil dan lihat tiada perubahan anda perlu teruskan. Kalau anda stop, mana nak dapat hasilnya? Sudahnya produk yang dipersalahkan. 
Saya harap entri ini sedikit sebanyak dapat membantu anda.
Ingin mencuba set kurus Shaklee? Boleh hubungi saya terus.
Dengan setiap pembelian dengan saya, anda layak mendapatkan konsultansi secara percuma yang tiada had. Anda juga boleh klik pada tab Pengedar Anda di atas untuk mencari pengedar-pengedar yang berada di kawasan anda. 

**maaf entri kalini tidak bergambar. hihi

Ainur
012-3960516
ainur.azura@yahoo.com

No comments:

Post a Comment