Friday, 9 January 2015

Vivix Shaklee.


Kecur air liur tengok gambar si VIVIX ni dek non oiii... Meh kita kenal dengan si dia ni.

VIVIX dan komponen utamanya RESVERATROL  
Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Komponen utama VIVIX ialah Resveratrol. 

Apa pula Resveratrol tu?
Resveratrol adalah sejenis anti oksida - polifenol, yang didapati pada tumbuhan , buah-buahan, bijian dan kekacang manalaka kulit anggur merah mengandungi konsentrasi yang paling tinggi. Resveratrol bertindak sebagai 'sistem imunisasi' untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Kesan-kesan utama Resveratrol:
 • Melindungi dan mengaktifkan mitokondria - setiap sel badan mengandungi ratusan mitokondria, ia juga dikenali sebagai 'kilang menjana tenaga' atau 'loji tenaga sel'. Selain daripada menjana tenaga dan menyelaras metabolisme tubuh, mitokondria juga mengawal proses tumbesaran dan kematian sel-sel. Organ-organ kita akan terpengaruh jika mitokondria mengalami sebarang kerosakan.
 • Mengaktifkan gen anti-penuaan (Sirtuin 1) - Sirtuin 1 adalah gen anti-penuaan yang membawa kesan terapeutik kepada penyakit-penyakit seperti gangguan metabolik, masalah neurodegeneratif, kanser serta penyakit kardiovaskular. Apabila gen Sirtuin 1 diransangkan oleh Resveratrol, ia akan :-
 • Mengaktifkan pertumbuhan sel yang normal dan sihat serta
 • Mematikan pertumbuhan virus, bakteria serta sel-sel abnormal seperti sel kanser.
 • Melanjutkan jangka hayat - penyelidikan oleh Dr.David Sinclair dan ahli-ahli sains Itali memaklumkan bahawa Resveratrol mempunyai kesan melanjutkan jangka hayat.
 • Meningkatkan daya ketahanan - bagaimana meningkatkan daya ketahanan? Dengan Resveratrol , bilangan dan fungsi mitokondria dalam sel-sel otot ditingkatkan untuk membentuk fiber otot ahli-ahli sukan. Daya ketahanan dapat ditingkatkan melalui proses ini.
 • Membina daya ketahanan terhadap kanser :-
 • Fasa pertama - mengurangkan kerosakan sel-sel sihat akibat serangan agen-agen karsinogenik.
 • Fasa pertumbuhan - mengaktifkan gen Sirtuin 1 untuk menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.
 • Fasa pertumbuhan pesat - mempercepatkan kadar kematian sel-sel kanser.
Kebaikan-kebaikan lain :-

 1. Mengurangkan kerosakan kepada DNA dan sel-sel.
 2. Mengurangkan kadar penyakit Alzheimer dan Parkinson.
 3. Menyelaraskan paras gula dalam darah, memperbaiki fungsi insulin di kalangan pesakit diabetes.
 4. Mengurangkan sekatan pada saluran darah dan pemejalan darah.

 Berikut adalah testimoni pengguna VIVIX untuk kencing manis :-

Alhamdulillah.. Seronok mendengar perubahan yang positif dari mereka.

Sesungguhnya kita hanya berusaha, Allah jua yang mengizinkannya. Jemput baca sini untuk kebaikan Vivix yang lain. (Kebaikan Vivix Shaklee)

Ainur - 012.3960516No comments:

Post a Comment